FNV wil Philips flexibiliseren met arbeidspools

Bij Philips moeten regionale mobiliteitspools komen, die zorgen voor een flexibele inzet van de werknemers over verschillende vestigingen. De werknemers in de pool hebben een vaste baan en vallen onder de Philips-cao....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Dit stelt de Industriebond FNV aan de leden voor als eisen voor het cao-overleg. Op 1 april loopt de cao voor de 40 duizend Philips-werknemers in Nederland af. Voor die tijd wil het concern met de bonden overleggen hoe de inzetbaarheid van werknemers vergroot kan worden. Philips stelt voor om alle werknemers periodiek over te plaatsen. Is er geen nieuwe plek voorhanden, dan is ontslag niet uitgesloten.

De industriebond stelt daar nu een plan met regionale mobiteitspools tegenover. Nieuwe werknemers beginnen in de optiek van de bond hun Philips-loopbaan bij de pool. In hun contract staan duidelijke afspraken over scholing en functiewisseling. Ook uitzendkrachten kunnen via de pool een vaste baan krijgen.

Via de cao moet de brede inzetbaarheid woren beloond. De bond wil 5 procent extra salaris bovenop het vaste cao-loon. In de cao wil de bond de lage inkomens extra bevoordelen door de minimumploegentoeslag, de minimumumvakantieuitkering en het minimum voor de 13e maand 'fors' te verhogen.

De koopkracht van de salarissen wil de bond met 1,5 procent laten stijgen. Volgens de richtlijn van de FNV wordt de looneis dan 3,5 procent.

Meer over