Fletse Brabantse derby verdient geen winnaar

De West-Brabantse derby tussen NAC en Willem II is vandaag in Breda geëindigd in 0-0. Willem II kreeg in de kansarme wedstrijd de beste mogelijkheden, maar NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar hield zijn doel voor de derde keer dit seizoen schoon. De Bredanaars blijven door het gelijkspel voorlaatste in de eredivisie, maar naderen de veilige vijftiende plaats tot op twee punten. Willem II blijft tiende.

Beeld anp

In een eerste helft waarin beide ploegen elkaar in bedwang hielden zonder veel kansen weg te geven, was de beste mogelijkheid voor Willem II. Samuel Armenteros schoot na een kwartier spelen van dichtbij op de lat uit een hoekschop. De tweede helft ontbrandde met een fase van fel derbyvoetbal met enkele overtredingen, die onder meer geel opleverden voor de NAC-spelers Jeffrey Sarpong en Uros Matic en Willem II'er Stijn Wuytens.

Kansen bleven nog altijd schaars in de wedstrijd die niet goed was, maar wel spannend, fel en hard. Willem II toonde het beste spel en kreeg ook de meeste kansen. De eerste aardige mogelijkheid van de tweede helft was een afstandsschot van Bruno Andrade dat een metertje naast het doel van Jelle ten Rouwelaar zeilde. Halverwege de tweede helft ging een kopbal van Robert Braber uit een hoekschop maar net naast.

Fernandez zorgde in de tegenstoot voor de grootste kans voor NAC. De nieuwe aanwinst van de ploeg van trainer Robert Maaskant omspeelde de Tilburgse doelman Kostas Lamprou en schoot uit de draai op doel, maar Frank van der Struijk haalde zijn inzet van de lijn. Aan de andere kant kon Ten Rouwelaar nog net de vingertoppen krijgen tegen een geplaatst afstandsschot van Andrade. NAC kreeg in de slotfase nog een kansje via Dirk Marcellis, die op het dak van het doel kopte.

Beeld anp
Beeld anp
Beeld anp
Beeld anp
Beeld anp
Beeld anp
Meer over