First Cousin Once Removed, Jojanneke in de prostitutie, Andere tijden

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

still uit: First cousin once removed Beeld Alan Berliner
still uit: First cousin once removedBeeld Alan Berliner

Voordeel van de twijfel

Canvas, 20.40 uur

In deze achtdelige serie stellen filosoof Stefaan Van Brabandt en documentairemaker Bram van Splunteren zichzelf vandaag de vraag: Heeft het zin geluk te zoeken? We hebben het nog nooit zo goed gehad en ons tevens zo slecht gevoeld. Waarom zijn we niet gelukkiger? Is geluk wel maakbaar?

still uit een aflevering van Voordeel van de twijfel Beeld Canvas
still uit een aflevering van Voordeel van de twijfelBeeld Canvas

Andere Tijden

NPO 2, 21.10 uur

Andere Tijden blikt terug op een actie van de VARA uit 1990 om geld en voedsel in te zamelen voor Rusland. 'Help de Russen de winter door', stond op de zes miljoen pamfletten die werden verspreid. 20 miljoen euro later bleek de honger toch wel mee te vallen. Het geld ging uiteindelijk naar medicijnen.

Jojanneke in de prostitutie

NPO 3, 22.00 uur

In deze vierdelige documentaireserie verdiept voormalig PowNewspresentatrice Jojanneke van den Berge zich in de prostitutie. Ze bezoekt raam gebieden, tippelzones, spreekt met thuisprostituees, exploitanten en hoerenlopers en onderzoekt de arbeidsomstandigheden van prostituees in Nederland.

Journalist Jojanneke van den Berge dook twee jaar lang in de wereld van prostitutie en mensenhandel. Beeld EO
Journalist Jojanneke van den Berge dook twee jaar lang in de wereld van prostitutie en mensenhandel.Beeld EO

Billionaire's Paradise

BBC 2, 22.00 uur

Volgens de BBC wordt voor het eerst een blik achter de schermen gegeven van het Necker Island, een van de exclusiefste vakantiebestemmingen ter wereld, eigendom van Richard Branson. Onder anderen prinses Diana, Nelson Mandela en Harry Styles vierden hier vakantie. Hoe? En hoe kijkt de bediening tegen hen aan?

Vinger aan de pols

NPO 1, 22.20 uur

Ria Breemer ontmoet in deze terugblikreeks hoofdpersonen uit Vinger aan de pols van vroeger. Vandaag kijkt ze hoe het is met Anjo, die in 1985 leukemie had. Het enige wat haar kon redden, was beenmerg van een identieke donor. Ouders en zusje waren niet geschikt, de enige oplossing was een nieuwe baby.

Ria Breemer blikt terug met hoofdpersonen uit Vinger aan de pols van vroeger Beeld anp
Ria Breemer blikt terug met hoofdpersonen uit Vinger aan de pols van vroegerBeeld anp

First Cousin Once Removed

NPO 2, 23.00 uur

In 2011 verloor de Amerikaanse dichter-vertaler Edwin Honig zijn herinneringen stukje bij beetje aan alzheimer. Zijn achterneef Alan Berliner, voor wie Honig een vriend en mentor was, maakte deze documentaire. In zijn gesprekken met Honig probeert Berliner inzicht te krijgen in wat het betekent om alles te vergeten.

Meer over