Film

Zodiac (David Fincher). De maker van Se7en en Fight Club richt zich op een waar gebeurde moordzaak in Amerika die nooit werd opgelost....

Door Jan Pieter Ekker

Daratt (Mahamat-Saleh Haroun). Een wees van zestien krijgt van zijn opa de opdracht de moordenaar van zijn vader te wreken, in een concreet en overzichtelijk verhaal waarin wraak en verzoening elkaar frontaal treffen. Op het afgelopen festival van Venetië bekroond met de Grote Juryprijs. (in Rialto Amsterdam en Filmhuis Den Haag)

The Namesake (Mira Nair). Hoe komt Gogol Ganguli aan zijn naam? Die vraag loopt als een rode draad door The Namesake, een kleurrijk drama over twee generaties Indiase immigranten in Amerika. Uit angst voor onduidelijkheid neemt de regisseur de bioscoopbezoeker stevig bij de hand. Elk thema wordt iets te uitdrukkelijk benoemd. (in 6 zalen)

Azuloscurocasinegro (Daniel Sánchez Arévalo). Spaanse twintigers worstelen met het leven. Niet de kleinere of grotere drama`s blijken de grootste problemen op te leveren, maar hun eigen persoonlijkheid, in een verfrissend debuut dat geen moment gekunsteld aanvoelt maar het stiekem natuurlijk wel is. (in 5 zalen)

Pan`s Labyrinth (Guillermo del Toro). De verschrikkingen van de Spaanse burgeroorlog bezien door de ogen van een onverschrokken, 10-jarig meisje. Zij leest in een boek dat zichzelf schrijft - met inktzwarte en bloedrode letters - en komt terecht in een droomwereld, waar ze elfen en andere wonderlijke wezens ontmoet. (in 20 zalen) Meer filmtips:cinema.nl/aanbevolen

Meer over