Film

The Hound of the Baskervilles (Sidney..

Door Pauline Kleijer

Lanfield, 1939). Klassieke, sfeervolle horror naar het befaamde Sherlock Holmes'mysterie. Met Basil Rathbone als de meesterspeurder, die een serie moorden onderzoekt rond een griezelig kasteel.

BBC 2, 16.10 uur. Gandhi (Richard Attenborough, 1982). Fraaie massascènes en een indrukwekkende hoofdrol van Ben Kingsley in met acht Oscars bekroond, drie uur durend drama over de man die zonder geweld te gebruiken de Britten India uit joeg. BBC 2, 19.00 uur.

In Love and War (Richard Attenborough,

1996). Tegen de achtergrond van WO I speelde zich het liefdesverhaal af tussen Ernest Hemingway en de verpleegster Agnes von Kurowsky, dat de inspiratie vormde voor Hemingways roman A Farewell to Arms. De film, met Chris O'Donnell en Sandra Bullock, is helaas minder geslaagd. Net 5, 20.30 uur.

Evita (Alan Parker, 1996). Redelijke verfilming van de populaire Andrew Lloyd Webber-musical over het leven van de Argentijnse Evita Péron, met Madonna in de titelrol en rollen voor Antonio Banderas en Jonathan Price. RTL 4, 21.00 uur.

A Bridge Too Far (Richard Atten

borough, 1977). De mislukte geallieerde operatie in het gebied rond Arnhem in 1944 wordt op precieze, tamelijk langdradige wijze in beeld gebracht. Met Dirk Bogarde, Michael Caine, Sean Connery, Robert Redford, en nog veel meer sterren. BBC 2, 22.00 uur.

Een maand later (Nouchka van Brakel, 1987). Huismus René Soutendijk verruilt haar saaie leven voor een maand met dat van de wilde journaliste Monique van de Ven. Aardige maar behoorlijk gedateerde komedie. Nederland 1, 23.27 uur.

Oxford Blues (Robert Boris, 1984). Matig interessante komedie met Rob Lowe als Amerikaanse student die zich moet aanpassen aan het Britse Oxford-milieu. Yorin, 23.30 uur.

The Client (Joel Schumacher, 1994). Een elfjarige jongen wordt opgejaagd door de mafia omdat hij belangrijke informatie bezit en zoekt steun bij een advocate. Routineuze thriller met Susan Sarandon en Tommy Lee Jones. BBC 1, 0.15 uur.

Serengeti Symphony (Hugo van Lawick, 1998). In het Serengetipark in Tanzania leven veel mooie wilde beesten. De Nederlandse natuurfilmer Van Lawick volgde ze jarenlang met zijn camera en maakte er een fraaie compilatie van.

Nederland 3, 0.17 uur.

Meer over