Film

Sabrina (Sydney Pollack, 1995). Overbodige remake van Billy Wilders romantische klassieker. Julia Ormond speelt de knappe chauffeursdochter Sabrina, die verliefd is op de broer van de baas van haar vader....

Outbreak (Wolfgang Petersen, 1995). Een gevaarlijk virus dreigt zich te verspreiden over Amerika. Generaal Dustin Hoffman moet een remedie verzinnen. Net 5, 21.00 uur.

Blue Bird (Mijke de Jong, 2004). Nieuwe telefilm over de 13-jarige Merel, die van de ene op de andere dag haar populariteit op school verliest en het slachtoffer wordt van pesterijen. Knap geacteerd door de jonge Elske Rotteveel en Kees Scholten. Scenario van Helena van der Meulen. Nederland 3, 23.07 uur.

Sliding Doors (Peter Howitt, 1998). Gwyneth Paltrow betrapt haar vriendje in bed met een ander. Hoe zou de rest van haar leven eruit hebben gezien als ze de metro niet had gehaald en op een ander tijdstip was thuisgekomen? De film schetst beide scenario's. Een aardig gegeven, matig uitgewerkt. BBC 1, 23.50 uur.

Trial and Error (Jonathan Lynn, 1997). Komedie met Seinfeld-coryfee Michael Richards (Kramer) als een acteur die speelt dat hij advocaat is om een zieke vriend (Jeff Daniels) uit de brand te helpen. Nederland 2, 0.10 uur.

In Dreams (Neil Jordan, 1999). Annette Bening krijgt berichten binnen van geschifte seriemoordenaar Robert Downey jr. Kruising tussen donker sprookje en psychologische thriller. Ook maatschappijkritiek wordt niet geschuwd. Dat is wat te veel van het goede. Net 5, 0.20 uur.

Albino Alligator (Kevin Spacey, 1996). Aardig regiedebuut van acteur Spacey. Groepje criminelen houdt een aantal gijzelaars onder schot, terwijl de politie probeert te onderhandelen. Met Matt Dillon en Faye Dunaway.Belgi, 0.35 uur.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (Guy Ritchie, 1998). Hilarische, opgefokte komedie over vier vrienden die veel geld verliezen met een kaartspel. De lokale pornokoning, aan wie de schuld betaald moet worden, geeft ze een week om over de brug te komen. Met ex-voetballer Vinnie Jones, die meerdere kopstoten uitdeelt. Veronica, 0.40 uur.

Caught (Robert M. Young, 1996). Een indringer onwricht het huwelijk van een vishandelaar. Degelijke thriller. SBS 6, 1.05 uur.

Meer over