Film

Five Weeks in a Balloon (Irwin Allen, 1962). Aardige variant op Jules Verne, waarin een groepje ontdekkingsreizigers over Afrika drijft....

BBC 2, 14.20 uur.

Get Shorty (Barry Sonnenfeld, 1995). Met deze zwarte komedie kwam het genre Elmore Leonardverfilmingen echt op gang. John Travolta is een misdadiger die als filmproducent in Hollywood belandt.

SBS 6, 20.30 uur.

American Ninja (Sam Firstenberg, 1985). Twee militairen ontdekken wapenhandel in het leger. Ze binden de strijd aan met hun collega's en superieuren. Een belachelijke actiefilm is het gevolg.

RTL 5, 22.20 uur.

Ground Control (Richard Howard, 1998). Met Kiefer Sutherland als een door een ongeluk uit het verleden gekwelde ex-luchtverkeersleider die in de kerstperiode weer aan de slag gaat. Net 5, 22.45 uur. Marathon Man (John Schlesinger, 1976). Klassieke thriller, waarin een aan hardlopen verslaafde geschiedenisstudent (Dustin Hoffman) ervan verdacht wordt op het spoor te zijn van een voormalige nazi-beul (Laurence Olivier). Die ontvoert de student, bindt hem vast aan een tandartsstoel, en onderwerpt hem met boor aan een doodeng verhoor. 'Is it safe?' BBC 1, 1.25 uur.

Films met een worden speciaal aanbevolen.

Meer over