Film

Een heks in de familie (Harald..

Es geschah am hellichten Tag (Ladislao

Vajda, 1958). Het scenario dat Friedrich Dürrenmatt schreef voor deze knappe thriller is nog vaak hergebruikt. In alle versies gaat het om een rechercheur die zo geobsedeerd wordt door een kindermoordenaar dat hij een klein meisje als lokaas gebruikt. Duitsland 2, 15.55 uur.

Bowfinger (Frank Oz, 1999). Low budget-regisseur Steve Martin slaagt er niet in om Hollywoodster Eddie Murphy te casten voor de hoofdrol in zijn meesterwerk. Murphy wordt desondanks met een verborgen camera gevolgd, en die beelden worden tijdens de montage naast opnamen van een stand-in gezet. Aardige satire. Veronica, 20.30 uur.

Amnesia (Martin Koolhoven, 2001). Sfeervolle thriller met Fedja van Huêt in een dubbelrol. Hij speelt een tweeling: de broers Alex en Aram die op een autokerkhof met elkaar botsen. Nederland 3, 22.10 uur.

Blade (Stephen Norrington, 1998). Succesvolle bovennatuurlijke actiefilm over vampieren in de financiele wereld, een vampierengod, en de sympathieke halfvampier Wesley Snipes. BBC 1, 23.15 uur.

The Outfit (John Flynn, 1974). Misdaadfilm met Robert Duvall en Karen Black. Na de dood van zijn broer zweert een voormalige gevangene wraak.

BBC 1, 1.15 uur.

Meer over