Film

Norwood (Jack Haley jr., 1970). Komedie over ex-marinier (Glen Campbell) die verschillende avonturen beleeft, terwijl hij probeert als muzikant aan de bak te komen....

door David Sneek

The Long Duel (Ken annakin, 1967). Aardige kostuumfilm over een opstand in het koloniale India. Yul Brynner leidt de rebellenbeweging, en strijdt tegen de Britse officier Trevor Howard. BBC 2, 14.15 uur.

Black Eagle (Eric Karson, 1988). Een Amerikaans high tech vliegtuig stort in de Middellandse Zee. Zowel de CIA als de KGB sturen om het wrak te vinden hun beste agenten. Met hoofdrollen voor de martial arts-sterren Sho Kosugi en Jean-Claude van Damme, die allebei in fysieke topvorm zijn. V8, 20.30 uur.

The Crucible (Nicholas Hytner, 1996). Heksenjacht in het zeventiende-eeuwse New England. Een nauwgezette verfilming van het toneelstuk van Arthur Miller uit 1953, dat drieenveertig jaar later voor een scenario-Oscar werd genomineerd. Yorin, 21.35 uur.

Die Unschuld der Krähen (Horst Sczerba,1997). Werknemer levert de helft van zijn salaris in om het bedrijf van zijn baas te redden, maar wordt zodra het beter gaat ontslagen. Duitsland 1, 23.00 uur.

Every Home Should Have One (Jim Clark, 1970). Marty Feldman in een pijnlijk gedateerde satire op de televisiewereld. BBC 1, 2.10 uur.

Meer over