Film

Herbie Goes to Monte Carlo (Vincent McEveety , 1977). Waarin de vrolijke Kever door Monaco scheurt, met in de benzinetank een verborgen buit....

Door David Sneek

Sweepers (Keori Waxman, 1999). Dolph Lundgren verwerkt het verlies van een kind, overwint zijn alcoholverslaving én slaat zijn vijanden van zich af in deze niet al te samenhangende actiefilm. Veronica, 20.30 uur.

A. I. (Steven Spielberg, 2001). Veel van de films van Steven Spielberg zijn gebaseerd op zijn bijzondere talent trucages echt te laten lijken. In Jaws maakte hij zijn publiek bang met een nephaai van polyethyleen, in E. T. ontroerde hij met een rubberen alien. De sciencefictionfilm A. I. keert het procedee om. Hier zijn het juist acteurs van vlees en bloed die moeten doen of ze mechanische imitaties zijn. Haley Joel Osment speelt een overgevoelige kindrobot, Jude Law een goed geprogrammeerde gigolo.

Net 5, 20.30 uur.

The Good, the Bad and the Ugly (Sergio Leone, 1966). Clint Eastwood (Blondie, The Good), Lee van Cleef (Angel, the Bad) en Eli Wallach

(Tuco, The Ugly ) zoeken een verborgen schat in deze fraaie spaghettiwestern. Regisseur Sergio Leone neemt de tijd om talloze oude westernclichés uit te vergroten en een nieuw verfje te geven, waardoor het weer gloednieuwe clichés werden. RTL 5, 20.30 uur.

The Barber of Siberia (Nikita Mikhalkov, 1998). Groots opgezet historisch drama, over een man aan het eind van de 19de eeuw die Siberië wil ontbossen. Regisseur Mikhalkov liet de subtiliteit van zijn eerdere films ver achter zich, en leverde een overdreven gedrocht af. België 2, 0.00 uur.

The Fabulous Baker Boys (Steve Kloves, 1990). Wanneer twee musicerende broers (Jeff en Beau Bridges) besluiten een zangeres in te huren, komt Michelle Pfeiffer in beeld en worden de verhoudingen op scherp gezet. Pfeiffer zingt zelf. BBC 1, 0.05 uur.

Meer over