Film

Greedy (Jonathan Lynn, 1994). Met Kirk Douglas als een oude miljonair. Als zijn familieleden merken dat zijn einde nadert, proberen ze allemaal in het testament te komen....

door Pauline Kleijer

Batman Forever (Joel Schumacher, 1995). Nadat Tim Burton twee Batman-films had gedraaid, nam Joel Schumacher het over bij deel drie. Waarmee de stripverhaalstijl plaats maakte voor meer serieuze actie. SBS 6, 20.30 uur.

Terms of Endearment (James L. Brooks, 1983). De beste film van 1983, volgens de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Inmiddels is al dat gedoe over moeders en dochters en huwelijken en echtscheidingen en astronauten een beetje gedateerd. Net 5, 22.35 uur.

Monday (Sabu, 1999). Op maandagochtend wordt een Japanse kantoorklerk wakker in een hotelkamer, zonder zich iets van het weekend te herinneren. Maar het moet heftig zijn geweest, want als hij de televisie aanzet ziet hij op het nieuws hoe de politie hem buiten opwacht. Komedie. Nederland 3, 23.02 uur.

The Replacement Killers (Antione Fuqua, 1998). Chow Yun-Fat, in Hong Kong superster van het Heroic Bloodshed-genre, probeert ook in de Verenigde Staten een degelijke body count te scoren. SBS 6, 23.30 uur.

Deliverance (John Boorman, 1972). This is the weekend they didn't play golf. Vier mannen maken een kanotocht door de Appalachen, maar de plaatselijk bevolking blijkt niet gesteld op vreemdelingen. Heel spannend. RTL 5, 23.35 uur.

La fille sur le pont (Patrice Leconte, 1999). Vanessa Paradis wil zelfmoord plegen door van een brug te springen, maar Daniel Auteil weerhoudt haar. Hij kan haar namelijk wel gebruiken als assistente in zijn act als messenwerper. Mooi gefotografeerd sprookje, van de maker van Monsieur Hire. Belgie 2, 23.50 uur.

Videodrome (David Cronenberg, 1982). Cronenbergs beste film. James Woods is de eigenaar van een heel klein televisiestation. Hij raakt gefascineerd door een mysterieuze zender. Daarop zijn ogenschijnlijk echte martelingen te zien en wie er te veel naar kijkt gaat hallucineren. Met Deborah Harry (Blondie) en Sonja Smits. Net 5, 0.15 uur.

Insignificance (Nicolas Roeg, 1985). Albert Einstein, Marilyn Monroe, Joe DiMaggio en Joseph MacCarthy samen op een hotelkamer. BBC 2, 1.20 uur.

Meer over