Film

Lassie (Daniel Petri, 1994). Liefdevolle update van de oude kinderfilms. De superhond redt verdrinkende kinderen en beschermt schapen tegen wolven....

Enemy Mine (Wolfgang Petersen, 1985). Dennis Quaid belandt op een verre planeet waar hij zich moet redden in het gezelschap van een drievingerige alien van een vijandig ras. Tussen de twee ontstaat geleidelijk vriendschap. V8, 20.15 uur.

Miss Ever's Boys (Joseph Sargent, 1997). In 1932 voerde de Amerikaanse overheid een medisch experiment uit dat veertig jaar zou duren: 412 zwarte mannen met syfilis kregen geen medicijnen maar een placebo. Alfre Woodward speelt in deze tv-film knap de verpleegster die wist dat haar patiënten voor de proef werden gebruikt. RTL 4, 20.30 uur.

Doc Hollywood (Michael Caton-Jones, 1991). Een plastisch chirurg uit een grote stad maakt een verkeersovertreding in een klein dorpje. De rechter veroordeelt hem tot vier dagen dienstverlening in het plaatselijke ziekenhuis. RTL 5, 20.30 uur.

Knock Off (Tsui Hark, 1998). Regisseur Tsui Hark voelt zich aangetrokken tot extravagante actiescènes en bizarre plots. Hier laat hij de Belgische martial arts-ster Jean-Claude van Damme een modeontwerper spelen die met de CIA samenwerkt in de bestrijding van het terrorisme. SBS 6, 20.30 uur.

Restoration (Michael Hoffman, 1995). Een cast van sterren, met onder meer Hugh Grant, Meg Ryan en Sam Neill, vormt niet meer dan een decor in deze stijlvolle kostuumfilm. Centraal staat arts Robert Downey jr., die zich aan het Engelse zeventiende-eeuwse hof staande moet zien te houden. Belgie 2, 21.00 uur.

Mo' Money (Peter MacDonald, 1992). Oplichter vindt werk bij een credit card-bedrijfje. Komedie. V8, 22.35 uur.

The Detective (Gordon Douglas, 1968). Sterke rol van Frank Sinatra als grofgebekte politieman. Hij lost een moord op, maar merkt daarn dat hij de verkeerde persoon heeft laten veroordelen. BBC 1, 1.55 uur.

Meer over