Film

Astérix et la surprise de César (Gaetan & Paul Brizzi, 1985). Leuke tekenfilm. Asterix en Obelix op zoek naar twee dorpsgenoten die ontvoerd zijn door de Romeinen....

door Jan Pieter Ekker

Macarena (Boaz Davidson, 1998). Op de discohit gebaseerde, romantisch bedoelde flutfilm. RTL 4, 14.10 uur.

Little Buddha (Bernardo Bertolucci, 1993). Amerikaans jongetje zou reïncarnatie van Boeddhistische leider zijn in mooie, maar erg gelikte film. Met Keanu Reeves. SBS 6, 14.35 uur.

Les Misérables (Bille August, 1998). Zoveelste verfilming van Victor Hugo's Les Misérables, met Liam Neeson als Jean Valjean, de vroeg-negentiende eeuwse dief van een brood, die na negentien jaar dwangarbeid weer een leven probeert op te bouwen. Net 5, 20.35 uur.

Highlander (Russell MulCahy, 1985). Energiek spektakel dat heen en weer schiet tussen zestiende-eeuws Schotland en hedendaagse Verenigde Staten, met een gatenkaasverhaal over mannen die menen onsterfelijk te zijn. Met Christopher Lambert en Sean Connery. En muziek van Queen. V8, 22.00 uur.

Eyewitness (Peter Yates, 1981). Vietnamveteraan William Hurt beweert meer te weten van een moordzaak, en hoopt zodoende in de gunst te vallen van tv-journaliste Sigourney Weaver. Binnen de kortste keren krijgt hij de moordenaars achter zich aan. Ook met Morgan Freeman en James Woods. BBC 1, 1.00 uur.

Big Top Pee-Wee (Randal Kleiser, 1988). Rare komedie met Pee-Wee Herman, die flauwer dan flauwe grappen maakt, maar soms toch leuk is kan zijn. BBC 2, 1.40 uur.

Meer over