Film

Jesus Camp (Heidi Ewing en Rachel Grady). Goed opgebouwde documentaire over de invloedrijke rol van het geloof in de Verenigde Staten....

Door Jan Pieter Ekker

Pirates of the Caribbean: At World`s End (Gore Verbinski). Laatste deel in de avonturentrilogie waarin Johnny Depp opnieuw met slapstickachtige allure de rol van kapitein Jack Sparrow speelt. De plot is nauwelijks te volgen, maar daar gaat het niet om. Wel om actie, humor en romantiek. ( in 177 zalen).

Daratt (Mahamat-Saleh Haroun). Een wees van zestien krijgt van zijn opa de opdracht de moordenaar van zijn vader te wreken, in een concreet en overzichtelijk verhaal waarin wraak en verzoening elkaar frontaal treffen. Op het afgelopen festival van Venetië bekroond met de Grote Juryprijs. (in Rialto Amsterdam en Filmhuis Den Haag)

Azuloscurocasinegro (Daniel Sánchez Arévalo). Een aantal Spaanse twintigers worstelt met het leven. Niet de kleinere of grotere drama's blijken de grootste problemen op te leveren, maar hun eigen persoonlijkheid, in een verfrissend debuut dat geen moment gekunsteld aanvoelt maar het stiekem natuurlijk wel is. (in 5 zalen)

Pan`s Labyrinth (Guillermo del Toro). De verschrikkingen van de Spaanse burgeroorlog bezien door de ogen van een onverschrokken, 10-jarig meisje. Zij leest in een boek dat zichzelf schrijft - met inktzwarte en bloedrode letters - en komt terecht in een droomwereld, waar ze elfen en andere wonderlijke wezens ontmoet. (in 21 zalen) Meer:cinema.nl/aanbevolen

Meer over