Film

The Toy (Richard Donner, 1982). Aardige komedie waarin een miljonair een zwarte schoonmaker inhuurt om zijn zoontje te vermaken. Belgi, 13.35 uur....

Dunston Checks In (Ken Kwapis, 1995). Een afgerichte orang-oetan steelt juwelen, in amusante jeugdfilm met Faye Dunaway en Rupert Everett. RTL 5, 14.30 uur. Under Capricorn (Alfred Hitchcock, 1949). Kostuumfilms waren niet Hitchcocks specialiteit en Under Capricorn geldt dan ook als een van zijn mindere werken. Toch bevat de film veel moois: bijzonder kleurgebruik en een hoofdrol van Ingrid Bergman als de alcoholistische echtgenote van een Australische landeigenaar. Het huwelijk komt onder druk te staan wanneer het paar bezoek krijgt van een Britse immigrant, die de intriges op het landgoed probeert te doorgronden. BBC 2, 14.35 uur.

Black Narcissus (Michael Powell en Emeric Pressburger, 1946). Een nonnenorde probeert een schooltje en een ziekenhuis te runnen bij een afgelegen klooster in het Himalaya-gebergte. Schitterend drama met Deborah Kerr, Jean Simmons en Sabu. BBC 2, 16.30 uur. The Flintstones (Brian Levant, 1994). Dure verfilming van populaire cartoon, met John Goodman als Fred Flintstone. Net 5, 21.00 uur.

Just Cause (Arne Glimcher, 1995). Een hoogleraar rechten (Sean Connery) is fel tegen de doodstraf en bemoeit zich met de zaak van een jonge ter dood veroordeelde. Redelijke thriller met zwak slot. Veronica, 22.00 uur.

Nurse Betty (Neil LaBute, 2000). Aardige mengeling van road movie en komedie met RenZellweger als serveerster van wie het leven een soap wordt. Yorin, 22.00 uur.

Oesters van Nam Kee (Pollo de Pimentel, 2002). Oppervlakkige verfilming van het boek van Kees van Beijnum over de liefde tussen nachtclubdanseres Katja Schuurman en jeugdige crimineel Egbert Jan Weeber. Nederland 3, 23.07 uur.

The Bone Collector (Phillip Noyce, 1999). Onderhoudende maar weinig verrassende thriller. Vanuit zijn bed stuurt verlamde inspecteur (Denzel Washington) zijn slimme hulpje (Angelina Jolie) achter een gestoorde killer aan. Belgi, 23.50 uur.

Day of the Dead (George A. Romero, 1985). Na Night of the Living Dead en Dawn of the Dead laat George Romero zijn zombies voor de derde keer uit de dood opstaan. Inmiddels werkt hij aan deel vier, Land of the Dead. Veronica, 23.55 uur.

Als twee druppels water (Fons Rademakers, 1963). Sterke bewerking van De donkere kamer van Damocles. Het leven van sigarenboer en fotografieliefhebber Ducker wordt tijdens de oorlog overhoop gehaald wanneer zijn dubbelganger als parachutist in zijn achtertuin landt. In bijzonder fraai zwart-wit gefilmd door de Franse cameraman Raoul Coutard.

Nederland 3, 0.57 uur.

The Magnificent Seven (John Sturges, 1960). Stijlvolle western gebaseerd op The Seven Samurai van Akira Kurosawa, die weer geinspireerd was door Amerikaanse westerns. Een Mexicaans dorp wordt geteisterd door stel boeven. De bewoners huren zeven revolverhelden in.

SBS 6, 1.40 uur.

Films met een aanbevolen worden speciaal

Meer over