Film

L'ours (Jean-Jacques Annaud, 1988). Knap gemaakt wildernisdrama. Op de hielen gezeten door jagers adopteert een wijze grizzly een hulpeloos weesbeertje....

Meatballs (Ivan Reitman, 1979). Tienerkomedie met jonge Bill Murray als domme activiteitenbegeleider op een zomerkamp.

RTL 5, 16.40 uur.

BASEketball (David Zucker, 1998). In de jaren tachtig ontwikkelde regisseur David Zucker een sport die eigenschappen van basketbal, volleybal en honkbal combineert. In deze komedie wordt het spel gespeeld door de makers van South Park. Veronica, 18.35 uur.

Private Benjamin (Howard Zieff, 1980). Verwende vrouw (Goldie Hawn) wordt onverwacht weduwe. Om de verveling te verdrijven sluit ze zich aan bij het leger.

Net 5, 20.30 uur.

L.A. Confidential (Curtis Hanson, 1997). Sterke thriller over corruptie bij de politie in Los Angeles, 1953. Complexe verhaalstructuur, goed gespeeld door onder anderen Kevin Spacey en Kim Basinger. Veronica, 20.30 uur.

Lost and Delirious (Léa Pool, 2001). Lesbische kostschoolmeisjes in de problemen, het klinkt als een idee voor een goedkope exploitatiefilm. Maar in de regie van Léa Pool draait het om grootse meeslepende liefde, die tamelijk dik wordt aangezet. België 2, 1.25 uur.

In the Mood for Love (Wong Karwai, 2000). De Aziatische sterren Maggie Cheung en Tony Leung als buren. Hun liefde wordt nimmer geconsumeerd, zelfs niet als blijkt dat hun partners het wel met elkaar doen. Een lofzang op onderdrukte passie, stijlvol in beeld gebracht. België 2, 3.05 uur.

Films met worden speciaal aanbevolen.

Meer over