Film

Knallhart (Detlev Buck). Regisseur maakte een genrefilm à la Goodfellas waarin de misdaad niet wordt verheerlijkt. De 15-jarige Michael uit Neukölln zoekt zijn heil bij een criminele organisatie en gaat verder dan iemand ooit van zo`n keurig jongetje had verwacht....

Door Jan Pieter Ekker

The Hoax (Lasse Hallström). Richard Gere als de man die liegt dat hij de exclusieve biografie schrijft van de Amerikaanse luchtvaartpionier en kluizenaar Howard Hughes. De rol van aalgladde opportunist is Richard Gere op het lijf geschreven.

Tussen hemel en aarde (Frank van den Engel, Masja Novikova). Documentaire over twee zestigers die in Oezbekistan aan het hoofd van een circusfamilie staan, en over het effect van de Oezbeekse politie op het leven van normale mensen.

Azuloscurocasinegro (Daniel Sánchez Arévalo). Een aantal Spaanse twintigers worstelt met het leven. Niet de kleinere of grotere drama`s blijken de grootste problemen op te leveren, maar hun eigen persoonlijkheid, in een verfrissend debuut dat geen moment gekunsteld aanvoelt maar het stiekem natuurlijk wel is. (in 5 zalen)

Interview (Steve Buscemi). Sterke remake van Theo van Goghs film uit 2003. Steve Buscemi speelt de journalist Pierre Peters (in de Nederlandse versie een rol van Pierre Bokma). Hij interviewt met tegenzin de soapster Sienna Miller, die meer uit haar personage perst dan Katja Schuurman. Geen flauwe grapjes ditmaal. Wel veel bijtende dialogen. (in 10 zalen).

Blades of Glory (Will Speck en Josh Gordon). Twee mannelijke schaatsers doen een gooi naar de wereldtitel kunstschaatsen voor paren. Dat levert een komedie op die alle banale valkuilen behendig omzeilt. (in 36 zalen). Meer:cinema.nl/aanbevolen

Meer over