Film

The 39 Steps (Alfred Hitchcock, 1935). Mooie thriller, met Robert Donat als de klassieke Hitchcock-held: de man die valselijk wordt beschuldigd en zijn naam moet zuiveren....

Door David Sneek

BBC 2, 15.00 uur. Air Bud: Golden Receiver (Richard Martin, 1998). Hond speelt american football.

Nederland 2, 16.00 uur. Lost in La Mancha (Keith Fulton en Louis Pepe, 2002). Documentaire over de nooit voltooide Don Quichot-verfilming (met Johnny Depp en Jean Rochefort) van regisseur Terry Gilliam. Op de filmset in Spanje maken producenten en verzekeringsagenten ruzie, verstoren F-16's de opnamen en spoelt de regen het decor weg. Nederland 3, 20.00 uur. De Flat (Ben Verbong, 1994). Renée Soutendijk als gescheiden dokter die verliefd wordt op buurman Victor Löw in een flat waar eerder vrouwen werden vermoord. Of: hoe de formule van seks, voyeurisme en misdaad kan leiden tot een flauwe thriller. Net 5, 20.30 uur. Jimmy Hollywood (Barry Levinson, 1994). Joe Pesci had zijn hoop een beroemd acteur te worden al lang opgegeven toen hij werd gevraagd voor een hoofdrol in Raging Bull, waarvoor hij genomineerd werd voor een Oscar. In deze komedie speelt hij een acteur die nog altijd op zo'n doorbraak wacht. Yorin, 20.30 uur. In Country (Norman Jewison, 1989). Ondermaats drama, met Bruce Willis als Vietnamveteraan die zijn nichtje vertelt over de verschrikkingen waarbij haar vader omkwam. V8, 20.30 uur. Wall Street (Oliver Stone, 1987). Verleid door het grote geld raakt een jonge aandelenhandelaar verstrikt in een web van voorkennis en corruptie. Michael Douglas won een Oscar voor de rol van tycoon Gordon Gekko (geïnspireerd op Michael Milken). SBS 6, 20.30 uur. The Apostle (Robert Duvall, 1997). Robert Duvall regisseerde zichzelf in één van zijn beste rollen: een Texaanse priester die ontdekt dat zijn echtgenote vreemd gaat, zijn rivaal in een coma slaat, vlucht, en dan anoniem voor een kleine zwarte gemeenschap gaat preken. Met Farah Fawcett, Miranda Richardson en Todd Allen.

België 2, 21.00 uur. o North Sea Hijack (Andrew V, McLaglen, 1979). Roger Moore voorkomt een terreuraanslag op een boorplatform.

V8, 22.45 uur. Cookie's Fortune (Robert Altman, 1999). Gezellig voortkabbelende komedie over een (zelf)-moord in een klein Amerikaans gehucht. BBC 1, 0.15 uur. Films met een o worden speciaal aanbevolen.

Meer over