Film

The Falcon Takes Over (Irving Reis, 1942). Het derde deel van de detectiveserie met 'Falcon' George Sanders is gebaseerd op Raymond Chandlers Farewell My Lovely....

Door David Sneek

The Naked Gun 33 1/3 (Peter Segal, 1994). Melige vervolgfilm die niet zo goed is als de eerdere delen. Leslie Nielsen behoedt de Oscaruitreikingen voor een aanslag, maar het meest opvallend is de kleine rol van O.J. Simpson. Vlak na de film werd hij onder ongekende media-aandacht gearresteerd als verdachte van een dubbele moord. Nu is hij nog gewoon te zien in kinderachtige slapstick. Yorin, 20.30 uur.

End of Days (Peter Hyams, 1999). Absurde actiefilm, met Arnold Schwarzenegger die het tegen Satan opneemt. Om de mensheid te redden laat Arnie zich zelfs kruisigen. Net 5, 22.15 uur.

Chaplin (Richard Attenborough, 1992). Degelijke, maar saaie biografische film over Chaplin, van wie de hele carri wordt behandeld. Met een sterke hoofdrol van Robert Downey jr. Chaplins dochter Geraldine speelt haar grootmoeder. Nederland 1, 23.00 uur.

Ghost in the Machine (Rachel Talahay, 1993). Matige cyber-sciencefiction over een stervende seriemoordenaar wiens geest in de ziekenhuiscomputer belandt. Yorin, 23.10 uur.

Place Vend(Nicole Garcia, 1998). Mooie rol van Catherine Deneuve als een juweliersweduwe die met een handvol diamanten een nieuwe start wil maken. Nederland 3, 23.32 uur.

The Invisible Man (James Whale, 1933). Sciencefiction naar het verhaal van H.G. Wells. Claude Rains vooral bekend door zijn rol als kapitein Renault in Casablanca speelt de megalomane wetenschapper die zichzelf onzichtbaar maakt. Met mooie ouderwetse special effects, maar het is vooral de stem van de onzichtbare Rains die de film tot een meesterwerk maakt. Net 5, 1.00 uur. *

Children of a Lesser God (Randa Haines, 1986). De dove actrice Marlee Matlin won een Oscar voor haar speelfilmdebuut in dit aardige drama over de ontluikende relatie tussen dovenleraar William Hurt en een opstandige collega. RTL 4, 0.00 uur.

Meer over