Film

Cronica de una Fuga (Adrian Caetano). Argentijnse film schetst een beeld van het meedogenloze, dictatoriale bewind van generaal Videla. Regisseur Adrian Caetano maakt het leven zichtbaar achter woorden als `verdwijningen` en `vuile oorlog`....

Mon fils à moi (Martial Fougeron). Beklemmend debuut van een filmmaker die weet hoe zijn publiek te manipuleren. In deze psychologische thriller laat moederliefde zich van een monsterlijke kant zien. Wanneer Julien zich verzet tegen moeders bemoeizucht, wordt haar greep nog verstikkender. (in 9 zalen)

Drama/Mex (Gerardo Naranjo). Charmant drama over een opportunistisch meisje dat het grote geluk hoopt te vinden op de stranden van het toeristenparadijs Acapulco. Er ontstaat een onwaarschijnlijke, aanstekelijke band met een gedesillusioneerde man van middelbare leeftijd, die een huisje aan het strand heeft gehuurd om zelfmoord te plegen. (in Het Ketelhuis Amsterdam)

Still Life (Jia Zhang-ke). Jia, chroniqueur van hedendaags China, toont in zijn vijfde speelfilm de achterkant van een land op drift. Rondom de Drieklovendam in de Blauwe Rivier, waarvoor 1,2 miljoen Chinezen gedwongen moesten verhuizen, zoeken een man en een vrouw naar zekerheden uit het verleden. (in Rialto Amsterdam en `t Hoogt Utrecht)

Venus (Roger Michell). Peter O`Toole in topvorm als de 70-plusser Maurice, die zijn zinnen zet op een jonge vrouw. Bij regisseur Roger Michell heeft ouderdom niets heiligs. De camera registreert de krakkemikkigheid van hun botten in een fraaie film over een opmerkelijke vriendschap. (in 4 zalen) Meer filmtips:cinema.nl/aanbevolen

Meer over