Film

Good Neighbor Sam (David Swift, 1964). Jack Lemmon doet alsof hij getrouwd is met buurvrouw Romy Schneider, om zich zo te verzekeren van een erfenis, in plezierige komedie....

Blazing Saddles (Mel Brooks, 1974). Gene Wilder is de hulp van de zwarte sheriff Cleavon Little in een uitbundige westernparodie.

Veronica, 18.45 uur.

Bat 21 (Peter Markle, 1988). Piloot Gene Hackman moet het in zijn eentje zien te redden als hij neerstort in Vietnam. Danny Glover gaat naar hem op zoek in min of meer waar gebeurde oorlogsfilm.

Veronica, 20.35 uur.

Beverly Hills Cop (Martin Brest, 1984). Een onbehouwen agent uit Detroit (Eddie Murphy) belandt in het sjieke Beverly Hills, waar hij collega's en misdadigers shockeert met zijn grove taalgebruik en onorthodoxe methoden. Succesvolle komedie, die twee vervolgen kreeg.

Net 5, 21.00 uur.

De ordening (Pieter Kuijpers, 2003). Telefilm naar de roman van Kees van Beijnum. Jonge journaliste (Angela Schijf) sorteert als bijbaan het archief van oude weduwe (Dora van der Groen) van een bekende ex-NSB'er. Nederland 3, 23.05 uur. Kissing a Fool (Doug Ellin, 1998). Voorspelbare komedie over twee vrienden romantische tegenpolen die verliefd worden op dezelfde vrouw. Met David Schwimmer en Jason Lee.

Yorin, 23.30 uur.

The Day of the Jackal (Fred Zinnemann, 1973). Sterke verfilming van Frederic Forsyths boek, met een uitstekende Edward Fox als huurmoordenaar die president Charles De Gaulle moet vermoorden.

Veronica, 23.35 uur.

Studio 54 (Mark Christopher, 1998). In zijn tamme speelfilmdebuut volgt regisseur Mark Christopher een jongen uit New Jersey die eind jaren zeventig zijn geluk beproeft in de grote stad. Hij wordt uit de rij gepikt voor de befaamde New Yorkse nachtclub Studio 54, waar hij de wildste avonturen beleeft. Seks, drugs en disco maar echt opwindend wordt het nooit.

BBC 2, 0.25 uur.

Point Blank (John Boorman, 1967). Gewelddadige thriller met een prachtige hoofdrol van Lee Marvin als wraakzuchtige bedrogen echtgenoot.

BBC 1, 0.40 uur.

Meer over