Film

Girls on the Beach (William N. Witney, 1965). Tiener-muziekfilm over drie studenten die een concert organiseren waarvoor ze The Beatles graag zien aantreden....

Door Ronald Ockhuysen

The Peacemaker (Mimi Leder, 1997). Hollywood-interpretatie van het James Bond-genre, zonder de vertrouwde precisie. In voormalige Sovjet-Unie ontploft een trein met kernbommen, maar de bommen verdwijnen. Nicole Kidman van de Amerikaanse commissie voor wapensmokkel en luitenant-kolonel George Clooney jagen op de dieven. Yo -rin, 20.30 uur.

Life (Ted Demme, 1999). Eddie Murphy en Martin Lawrence belanden ten onrechte in de gevangenis, waar ze zich storen aan het slechte eten en onbeleefde celgenoten. Flauwe komedie. SBS 6, 20.30 uur.

Remember the Titans (Boaz Yakin, 2001) Wanneer in Alexandria (Virginia, VS) in 1971 de rassenintegratie een feit is, moeten de voorheen zwarte en blanke schoolteams van American-footballspelers fuseren. Een zwarte coach krijgt de leiding over de gemengde Titans. Sport verbroedert, zo blijkt al snel, en de goede prestaties van de Titans-spelers helpen het racisme onder de bevolking van Alexandria te verminderen. België 1, 21.15 uur.

Saving Private Ryan (Steven Spielberg). De invasie in Normandië aan het eind van de Tweede Wereldoorlog opnieuw tot leven gewekt in een sentimenteel verhaal, door Spielberg vooral in actiescènes briljant verteld. Vijf Oscars, waaronder die voor de beste regie. Net 5, 22.20 uur.

Parenthood (Ron Howard, 1989). Steve Martin als huisvader die er niets van bakt, ondanks zijn goede bedoelingen. Met muziek van Randy Newman. BBC 1, 0.45 uur.

Meer over