Film

The Bourne Ultimatum(Paul Greengrass). Het derde deel van de Bourne-trilogie, net als The Bourne Supremacy geregisseerd door Paul Greengrass (United 93), is een opwindende kermisattractie....

Door Jan Pieter Ekker

Italianetz (Andrei Kravchuk). Volwassen sprookje over een 6-jarig weesjongetje dat een onzekere zoektocht naar zijn moeder in het koude, harde Rusland verkiest boven een comfortabel leven in het zonnige Italië. Met een prachtige hoofdrol van de onervaren Kolya Spiridonov. (in 3 zalen)

Hairspray (Adam Shankman). Hair - spray is een bewerking van de succesvolle Broadway-musical en geïnspireerd op de film die cultregisseur John Waters in 1988 maakte met Ricky Lake en Divine in de hoofdrollen. Destijds was de musical een subversief feestje, in de nieuwe versie is het een vrolijke ode aan de gedachte dat iedereen te allen tijde zijn droom moet najagen. (in 71 zalen)

Rescue Dawn (Werner Herzog). Toen Werner Herzog oud-gevechtsvlieger Dieter Dengler ontmoette, wist hij meteen dat hij een film over hem zou maken. Het werden er twee: tien jaar na de documentaire Little Dieter Needs to Fly volgt Rescue Dawn. Daarin wordt het verhaal over Denglers ontsnapping uit een krijgsgevangenkamp opnieuw verteld, ditmaal verpakt als een opwindende speelfilm. (in 9 zalen) Infamous (Douglas McGrath). Net als Capote, die andere film over de Amerikaanse schrijver Truman Capote, is Infamous een zorgvuldige film, die de journalist annex societysnob vanuit meerdere gezichtspunten belicht. Met dien verstande dat in deze versie de homoseksualiteit explicieter aan bod komt, en Capotes gevoelens voor de biseksuele moordenaar Perry Smith explosiegevaar opleveren. (in 9 zalen)

La marea (Diego Martínez Vignatti). Met lange, ononderbroken opnamen in fraai breedbeeldformaat legt regisseur Diego Martínez Vignatti de bewegingen vast van een jonge vrouw, die zich na een verwoestend auto-ongeluk heeft teruggetrokken in een gammel hutje aan zee. (in 2 zalen) Mon fils à moi (Martial Fougeron). Beklemmend debuut van een filmmaker die zijn publiek weet te manipuleren. In deze psychologische thriller wordt de monsterlijke kant van de moederliefde getoond. Wanneer Julien zich verzet tegen moeders bemoeizucht, wordt haar greep nog verstikkender. (in 5 zalen)

Meer over