Film

Frantic (Roman Polanski, 1988). Sterke thriller met een uitstekende Harrison Ford als de man die in Parijs zijn ontvoerde vrouw tracht op te sporen....

Door Ronald Ockhuysen

L'ennemi public no. 1 (Henri Verneuil, 1953). Aardig spel van vergissingen met Fernandel als bijziende die per abuis de jas van een huurmoordenaar aantrekt. Ook met Zsa Zsa Gabor. Belgi, 23.10 uur.

The Quiet One (Danyael Sugawara). Sugarwara studeerde dit jaar aan de Filmacademie af met deze productie over het Japanse verschijnsel hikikomori: jongeren die zich terugtrekken uit de maatschappij. Een Japanse tiener komt al jaren de keuken niet meer uit; zijn enige contact met de buitenwereld verloopt via de computer en zijn zusje, dat dagelijks verse noodles voor zijn deur zet. Hun favoriete gespreksonderwerp: Beckham en Posh. Nederland 3, 23.25 uur.

The French Lieutenant's Woman (Karel Reisz, 1981). Meryl Streep en Jeremy Irons dragen in dubbelrollen het verhaal van een romantische liefde in het midden van de vorige eeuw. Ingewikkelde constructie van Harold Pinter om boek van John Fowles adequaat te verfilmen lukt, vooral waar het sfeervolle historie betreft. RTL 4, 0.00 uur.

Comment j'ai tuon p (Anne Fontaine). Een doodgewaande vader duikt plotseling weer op. Hij haalt het ogenschijnlijk zo succesvolle leven van zijn zoon grondig overhoop. Sterk psychologisch drama, vermomd als een thriller, met een bijzondere ontknoping en mooi spel van Michel Bouquet, Charles Berling en Natacha Rier. Nederland 3, 0.47 uur. *

Films met een * worden speciaal aanbevolen.

Meer over