Film

Comet in Moominland (Hiroshi Saito, 1993). Leuke animatiefilm naar het prachtige Finse kinderboek Een komeet boven Moemvallei van Tove Jansson....

102 Dalmatians (Kevin Lima, 2000). Glenn Close is opnieuw leuk als de boosaardige Cruella de Vil, die een jas van dalmatiërbont wil hebben.

Hulk (Ang Lee, 2003). Fraaie verfilming van de strip en televisieserie. Eric Bana speelt de wetenschapper Bruce Banner, zijn monsterachtige, knalgroene alter ego komt uit de computer.

Battle Royale II (Fukasaku Kenta, 2003). Na het overlijden van Fukasaku Kinji voltooide zijn zoon Kenta dit vervolg op de succesfilm Battle Royale. Dat had hij beter niet kunnen doen. Het origineel was een vlijmscherpe satire, deel twee is een smakeloze pudding van geweld en pretenties.

Red Heat (Walter Hill, 1988). Twee agenten, een Amerikaan en een collega uit de Sovjet-Unie, moeten samen in Chicago een misdadiger vangen. Met Arnold Schwarzenegger als de communist.

Frida (Julie Taymor , 2002). Oppervlakkige verfilming van het leven van schilderes Frida Kahlo.

Knock Off (Tsui Hark, 1998). Regisseur Tsui Hark, ook wel de Steven Spielberg van Hong Kong genoemd, houdt duidelijk van extravagante actiescènes en bizarre plots.

The Great Gatsby (Jack Clayton, 1974). Getrouwe verfilming van F. Scott Fitzgeralds roman over de mysterieuze, rijke Gatsby. Met Robert Redford en Mia Farrow.

Meer over