Film

AntZ (Eric Darnell en Tim Johnson, 1998). Een neurotische werkmier zet een totalitaire mierenhoop op zijn kop. De computeranimatie is knap, maar het zijn de stemmen die de karakters maken....

Primal Fear (Gregory Hoblit, 1996). Advocaat Richard Gere verdedigt Edward Norton, die een aartsbisschop heeft vermoord. Net 5, 22.25 uur.

Things to Do in Denver When You`re Dead (Gary Fleder, 1995). Misdaadfilm met Andy Garcia als leider van een groepje mislukkelingen die de opdracht van een maffiabaas verprutsen. Vooral leuk door bijrollen van Steve Buscemi als huurmoordenaar (Mr. Shhh), Christopher Walken als The man with the plan en de gangster die zijn slachtoffer bedreigt met de woorden: `Ik ben Godzilla en jij bent Japan!` SBS 6, 23.45 uur.

Big Night (Campbell Scott, Stanley Tucci, 1996). Twee broers moeten de reputatie van hun slechtlopende Italiaanse restaurant in New York zien te redden. Dat proberen ze te doen door op de avond dat ze een beroemde gast krijgen de volmaakte maaltijd op tafel te zetten. De voorbereidingen op dat diner (en dan vooral op de risotto) zijn schitterend. Ned. 2, 0.05 uur.

Bird on a Wire (John Badham, 1990). Mel Gibson en Goldie Hawn slaan samen op de vlucht voor een batterij huurmoordenaars. Een routineuze actiefilm. BBC 1, 0.35 uur.

Meer over