Film

Kraak (Hans Fabian Wullenweber, 2002). Om de operatie van haar doodzieke vader te bekostigen, overvalt de 12-jarige Ida een zwaar bewaakte bank....

Pudding Tarzan (Sren Kragh-Jacobson, 1982). Een jongetje wordt gepest op school en heeft ook nog een nare vader, die fan van Tarzan is. Maar hij neemt in de aardige kinderfilm revanche. België 2, 11.05 uur.

The Wind in the Willows (Terry Jones,

1996). Het verhaal van Kenneth Graham kreeg een originele maar niet altijd geslaagde bewerking door leden van het Monty Python-team. BBC 1, 14.00 uur.

Quick Change (Howard Franklin en Bill Murray, 1990). Bill Murray wil in New York een bank beroven in een clownskostuum. De stad uitkomen blijkt lastiger dan de overval.

V8, 18.55 uur. Stepmom (Chris Columbus, 1998). Eerst haten de kinderen van Ed Harris hun stiefmoeder Julia Roberts en missen ze hun echte moeder. Maar dan leidt een ongeneeslijke ziekte ertoe dat iedereen sentimenteel gaat doen. Net 5, 20.30 uur.

Heaven's Prisoners (Phil Joanou, 1996). Alec Baldwin als alcoholi-sche ex-agent wiens leven met Kelly Lynch ernstig verstoord wordt als er naast hen een vliegtuig neerstort. V8, 22.00 uur.

Heat (Michael Mann, 1995). Goed gespeeld, intelligent misdaaddrama. Harde rechercheur Al Pacino gaat de krachtmeting aan met een slimme crimineel, gespeeld door Robert De Niro. Met Jon Voight en Val Kilmer.

Meer over