Film

20,000 Leagues Under the Sea (Scott Heming, 2002). Tekenfilm over kapitein Nemo en zijn super-onderzee..

Door David Sneek

Belgi, 11.25 uur.

The Blue Max (John Guillermin, 1966). Spectaculaire actiefilm over de concurrentie tussen Duitse luchtmachtpiloten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het gaat om prestige, en om de liefde van Ursula Andress. BBC 2, 13.50 uur.

Esperando al mes (Daniel Burman, 2000). Fraai Argentijns drama volgt de levens van twee zeer verschillende mannen in Buenos Aires in een tijd waarin de economische malaise tot grote problemen leidt.

Nederland 3, 14.00 uur.

The Rugrats Movie (Igor Kovalyov en Norton Virgien). Deze tekenfilm is niet meer dan een anderhalf uur durende aflevering van de tv-serie. De vriendenclub van peuters wordt op de proef gesteld door een indringer: Tommy's pasgeboren broertje.

RTL 5, 14.45 uur. Jurassic Park (Steven Spielberg, 1993). Een multimiljonair laat dinosaurussen tot leven wekken, om de dieren als attractie in zijn pretpark te gebruiken. Dat loopt natuurlijk uit de hand. Spectaculaire actiefilm met Jeff Goldblum en schitterende computertrucages. Veronica, 20.30 uur.

Sling Blade (Billy Bob Thornton, 1996). Een ietwat achterlijke moordenaar (Billy Bob Thornton, die ook schreef en regisseerde) moet zich, nadat hij zijn straf heeft uitgezeten, op eigen houtje zien te redden tussen kleingeestige dorpelingen. Zijn enige vriend is een buurjongetje.

BBC 2, 0.20 uur.

Citixen X (Chris Gerolmo, 1995). Zorgvuldig gemaakte, op feiten gebaseerde thriller over de jacht op een seriemoordenaar in de Sovjet-Unie. Rechercheur Stephen Rea wordt bij zijn zoektocht gehinderd door de autoriteiten, die seriemoorden als een typisch fenomeen van het decadente Westen zien. Met Donald Sutherland. BBC 1, 0.55 uur.

Meer over