Film

Molière (Laurent Tirard). Deze Franse pendant van Shakespeare in Love is een denkbeeldige ontmoeting tussen de toneelschrijver en zijn oeuvre....

London to Brighton (Paul Andrew Williams). Knap debuut van Engelse regisseur is een gangsterfilm zonder flauwe grappen of ironie. In plaats daarvan presenteert Williams gangsters als enge zielepoten, even angstaanjagend als meelijwekkend. Hoofdpersonen zijn twee meisjes, die in de prostitutie werken. Ook is er nog een pedofiele slechterik. (in 4 zalen)

Reprise (Joachim Trier). Speels en sprankelend speelfilmdebuut over twee jeugdvrienden die beiden schrijver willen worden. Joachim von Trier - een verre neef van Lars von Trier - combineert droom en werkelijkheid, droge humor met tragiek, en verwijzingen naar het existentialisme met punk en popcultuur. (in twee zalen)

César et Rosalie (Claude Sautet). In het kader van het zomerprogramma rond actrice Romy Schneider in het Filmmuseum heruitgebrachte klassieker, waarin Rosalie worstelt met haar gevoelens voor twee mannen, de vermogende schroothandelaar en selfmade man César en de artistiek bevlogen schilder-decorateur David. (in Filmmuseum Amsterdam, Lux Nijmegen en Plaza Futura Eindhoven)

Meer:cinema.nl/aanbevolen

Meer over