Film

Death Proof (Quentin Tarantino). Virtuoze kopie van een B-film uit de jaren zeventig, met knotsgekke achtervolgingen, vuilbekkende meiden, stoere auto`s en perversiteiten....

Door Jan Pieter Ekker

Spider-Man 3 (Sam Raimi). Derde deel van Sam Raimi`s succesvolle reeks Marvel Comic-verfilmingen, opnieuw met de overrompelende Tobey Maguire in de hoofdrol. Door het absurde budget van 250 miljoen dollar vliegt hij nog beter en soepeler, maar hij blijft toch het leukst als hij op enkelhoogte een draad spint waardoor zijn tegenstrever van zijn supersonische board kukelt. (in 95 zalen)

The Hoax (Lasse Hallström). Richard Gere als de man die liegt dat hij de exclusieve biografie schrijft van de Amerikaanse luchtvaartpionier en kluizenaar Howard Hughes. De rol van aalgladde opportunist is Richard Gere op het lijf geschreven. (in 15 zalen)

Tussen hemel en aarde (Frank van den Engel, Masja Novikova). Documentaire over twee zestigers die in Oezbekistan aan het hoofd van een circusfamilie staan, en over het effect van de Oezbeekse politie op het leven van normale mensen. (in 7 zalen)

Interview (Steve Buscemi). Sterke remake van Theo van Goghs film uit 2003. Steve Buscemi speelt de journalist Pierre Peters (in de Nederlandse versie een rol van Pierre Bokma). Hij interviewt met tegenzin de soapster Sienna Miller, die meer uit haar personage perst dan Katja Schuurman. Geen flauwe grapjes ditmaal. Wel veel bijtende dialogen. (in 9 zalen)

Blades of Glory (Will Speck en Josh Gordon). Twee mannelijke schaatsers doen een gooi naar wereldtitel kunstschaatsen voor paren. Dat levert een komedie op die alle banale valkuilen behendig omzeilt. Met Will Ferrell als corpulente macho in strak pakje. (in 9 zalen) Meer filmtips:cinema.nl/aanbevolen

Meer over