Film

Zidane (Douglas Gordon en Philippe Parreno). Twee beeldend kunstenaars volgden een van de grootste voetballers van de afgelopen jaren tijdens een wedstrijd met Real Madrid in 2005....

Molière (Laurent Tirard). Deze Franse pendant van Shakespeare in Love is een denkbeeldige ontmoeting tussen de toneelschrijver en zijn oeuvre. Behalve een sprankelende bewerking van enkele van Molières stukken is de film ook een kostuumdrama vol dubbele bodems. (in 4 zalen)

London to Brighton (Paul Andrew Williams). Knap debuut van Engelse regisseur is een gangsterfilm zonder flauwe grappen of ironie. In plaats daarvan presenteert Williams gangsters als enge zielepoten, even angstaanjagend als meelijwekkend. (in 3 zalen)

Reprise (Joachim Trier). Speels en sprankelend speelfilmdebuut over twee jeugdvrienden die beiden schrijver willen worden. Joachim Trier - een verre neef van Lars von Trier - combineert droom en werkelijkheid, droge humor met tragiek, en verwijzingen naar het existentialisme met punk en popcultuur. (in 2 zalen)

César et Rosalie (Claude Sautet). In het kader van het zomerprogramma rond actrice Romy Schneider in het Filmmuseum heruitgebrachte klassieker, waarin Rosalie worstelt met haar gevoelens voor twee mannen, de vermogende schroothandelaar César en de artistiek bevlogen schilder-decorateur David. (in 3 zalen)

Meer filmtips:cinema.nl/aanbevolen

Meer over