Film

Pinkeltje (Harrie Geelen, 1978). Gedateerd maar aanstekelijk vermaak, gebaseerd op de verhalen van Dick Laan. Met Aart Staartjes en Lex Goudsmit....

Blue Thunder (John Badham, 1983). Degelijke thriller met Roy Scheider als Vietnamveteraan die een nieuwe, zeer geavanceerde helikopter gebruikt om Malcolm McDowell te bestrijden. V8, 20.10 uur.

Unforgivable (Graeme Campbell, 1996). Een verwarde huisvader is gewelddadig tegenover zijn vrouw. Therapie moet hem weer op het rechte pad brengen. Met John Ritter en Harley Jane Kozak. RTL 4, 20.30 uur.

Bullit (Peter Yates, 1968). Agent Steve McQueen kan volop zijn coureurskwaliteiten tonen in bekende achtervolgingsscènes van snelle, onderhoudende actiefilm die zich afspeelt in San Francisco. RTL 5, 20.30 uur.

Avenging Force (Sam Firstenberg, 1986). Een voormalig geheim agent komt weer in actie als een bevriende, zwarte presidentskandidaat door een groep extreem-rechtse terroristen wordt bedreigd. Met Michael Dudikoff en Steve James.V8, 22.45 uur.

The Eiger Sanction (Clint Eastwood, 1975). Clint Eastwood, docent kunstgeschiedenis en verwoed verzamelaar, moet in matige thriller een dubbelspion omleggen, die deelneemt aan klimexpeditie in de Alpen. Eastwood is namelijk ook een huurmoordenaar. Met de winst financiert hij zijn kunstverzameling. BBC 1, 0.25 uur.

Meer over