Film

His Girl Friday (Howard Hawks, 1940). Razendsnelle en vlijmscherpe dialogen maakten van deze verfilming van het toneelstuk The Front Page een klassieker.Cary Grant probeert als hoofdredacteur van een krant op cynische wijze te voorkomen dat zijn ex-vrouw hertrouwt....

Belgi, 14.15 uur.

Ben Hur (William Wyler, 1959). Groots epos met Charlton Heston, renpaarden en Jezus. Werd door de katholieke filmkeuring in 1960 geschikt bevonden voor alle leeftijden, maar Nederland is sindsdien veranderd: het Kijkwijzeradvies is nu 12 jaar en ouder. BBC 2, 15.10 uur.

Every Which Way But Loose (James Fargo, 1978). Clint Eastwood in een actiekomedie als een vrachtwagenchauffeur die een onoverwinnelijk team vormt met een orang-oetan.

Veronica, 18.30 uur. Splash (Ron Howard, 1984). Daryl Hannah en Tom Hanks worden verliefd. Lastig, want zij is een zeemeermin. Net 5, 18.50 uur.

My Blue Heaven (Herbert Ross, 1990). Komedie. Steve Martin is leuk als een goedmoedige misdadiger die door de FBI wordt beschermd om te getuigen tegen gangsterbazen. Veronica, 20.40 uur.

The Firm (Sydney Pollack, 1993). Gelikte John Grisham-verfilming. Tom Cruise wordt als veelbelovende jurist aangenomen bij een prestigieus advocatenbureau, maar merkt dat het daar niet pluis is: veel van zijn voorgangers stierven onder mysterieuze omstandigheden.

Net 5, 21.00 uur.

In den Tag hinein (Maria Speth, 2001). Een boos meisje houdt er in Berlijn twee vriendjes op na. Volwassen debuutfilm van jonge regisseuse overtuigt vooral in de prachtige vormgeving. Nederland 3, 23.47 uur.

Species (Roger Donaldson, 1995). Leuke sciencefiction. Een gemuteerd buitenaards monster neemt de vorm aan van een beeldschone, naakte vrouw en heeft slechts doel: voortplanting.

BBC 1, 23.50 uur.

A Bronx Tale (Robert De Niro, 1993). Mooi ingetogen drama van debuterend regisseur De Niro over jongen die opgroeit in wijk waar mafia de dienst uitmaakt. Het scenario is van acteur Chazz Palminteri, die ook een hoofdrol speelt als mafiabaas. Nederland 2, 0.20 uur.

Films met een aanbevolen. worden speciaal

Meer over