Film

Jumanji (Joe Johnston, 1995). Alles draait om de special effects in mager fantasieverhaaltje over een bordspel met onvermoede krachten. Met Kirsten Dunst en Robin Williams....

Door Pauline Kleijer

The Assignment (Christian Duguay, 1997). CIA-agent (Donald Sutherland) werkt samen met een officier van de Isralische geheime dienst (Ben Kingsley) bij de zoektocht naar een gevaarlijke terrorist.

Veronica, 20.25 uur.

Jumpin' Jack Flash (Penny Marshall, 1986). Matige actiekomedie met Whoopi Goldberg als computerprogrammeur, die een boodschap ontvangt van een Brits geheim agent in nood. Ze besluit hem te redden.

Net 5, 21.00 uur.

Alien (Ridley Scott, 1979). Meesterlijke horrorfilm die de aanleiding zou vormen voor verscheidene sequels. Sigourney Weaver is Ripley, een van de bemanningsleden van een ruimteschip dat een sos-signaal van een verre planeet opvangt. Daar aangekomen blijkt er geen mens meer aanwezig te zijn. Wel is er een wispelturige, onverwoestbare parasiet. Yorin, 22.00 uur.*

Love Walked in (Juan Jos Campanella, 1998). Pianist Denis Leary en zijn vriendin, een zangeres, bedenken een ingewikkeld plan om de rijke Terence Stamp te belazeren. Redelijke thriller, ook bekend onder de titel The Bitter End. Belgi, 23.55 uur.

Born on the Fourth of July (Oliver Stone, 1989). Knap anti-oorlogsdrama met Tom Cruise als Ron Kovic, een sportieve Amerikaan die enthousiast de Vietnamoorlog ingaat, maar fysiek en geestelijk gebroken terugkeert. De regie van Stone en de montage werden bekroond met een Oscar, Cruise moest het doen met een nominatie.

BBC 1, 0.05 uur.

Havana (Sidney Pollack, 1990). Teleurstellend drama met Robert Redford als gokker die in de Cubaanse revolutie van 1958 terechtkomt. Warrige combinatie van politieke thriller en liefdesdrama.

SBS 6, 0.35 uur.

Br travers(Catherine Breillat, 2001). Puber valt voor rijpe vrouw. Drama van de Franse specialist in het hardvochtig intellectueel ontleden van seksualiteit. Nederland 3, 0.45 uur.

The Myth of Fingerprints (Bart Freundlich, 1997). Na drie jaar afwezigheid keert Noah Wyle terug naar het ouderlijk huis, waar zus Julianne Moore niet de enige is met problemen. Goedbedoelde maar rommelige debuutfilm.

Net 5, 1.45 uur.

Films met worden speciaal aanbevolen.

Meer over