Film

Adam`s Apples (Anders Thomas Jensen). Fraaie vertelling over een neonazi en een pastoor die in het schemergebied tussen de goddelijke goedheid en het ultieme kwaad hun draai zien te vinden....

Bes Vakit (Reha Erdem). Regisseur en scenarioschrijver Reha Erdem volgt drie pubers in een arm Turks kustdorp, maar voor hem zijn bewolkte luchten en heen en weer zwiepende takken even belangrijk als de dorpelingen. Bes Vakit ademt een natuurlijk ritme, versterkt door de rustige camerabewegingen. De harmonie wordt verstoord door het verschil tussen de generaties. Vooral de vader-zoon-relaties zijn intrigerend moeizaam. (in 9 zalen)

Khadak (Peter Brosens en Jessica Woodworth). Fraaie vermenging van fictie en werkelijkheid in indrukwekkend speelfilmdebuut van twee documentairemakers over een jonge schaapherder in Mongolië die de roep van zijn voorvaderen om sjamaan te worden niet langer kan negeren. (in 6 zalen)

Spider-Man 3 (Sam Raimi). Derde deel van Sam Raimi`s succesvolle reeks Marvel Comic-verfilmingen, opnieuw met de overrompelende Tobey Maguire in de hoofdrol. Door het absurde budget van 250 miljoen dollar vliegt hij nog beter en soepeler, maar hij blijft toch het leukst als hij op enkelhoogte een draad spint waardoor zijn tegenstrever van zijn supersonische board kukelt. (in 95 zalen)

The Hoax (Lasse Hallström). Richard Gere als de man die liegt dat hij de exclusieve biografie schrijft van de Amerikaanse luchtvaartpionier en kluizenaar Howard Hughes. De rol van aalgladde opportunist is Richard Gere op het lijf geschreven. (in 15 zalen) Meer filmtips:cinema.nl/aanbevolen

Meer over