Film

Mektoub (Nabyl Ayouch, 1998). Roadmovie annex thriller, gebaseerd op waar gebeurde affaire in Marokko. Een jonge oogarts die net is teruggekeerd van een verblijf in de Verenigde Staten, viert in een luxe hotel in Tanger zijn Mr....

Door David Sneek

The Russia House (Fred Schepisi, 1990). Spionagethriller naar het boek van John le Carrdat werd bewerkt door Tom Stoppard. Een uitgever wordt door de Britse regering naar Rusland gestuurd om

The Big Bus (James Frawley, 1976). Problemen met een bus die rijdt op kernenergie. Wisselvallige parodie op rampenfilms. RTL 5, 15.45 uur.

The Mod Squad (Scott Silver, 1999). Slechte filmversie van de televiserie uit de jaren zestig. Drie jeugdige criminelen krijgen een absurde laatste kans; ze mogen hun werkstraf als undercoveragent uitvoeren.

Veronica, 20.30 uur.

The Secret of My Success (Herbert Ross, 1987). Postkamerbediende gedraagt zich als succesvolle zakenman. Redelijke komedie met Michael J. Fox. Net 5, 20.30 uur.

de herkomst van een vredesbedreigend manuscript te achterhalen.

Veronica, 22.15 uur.

Hilary and Jackie (Anand Tucker, 1998). Drie maanden bereidde Emily Watson zich voor op de rol van Jacqueline Du Prtijd die nodig was om te leren op overtuigende manier een cello vast te houden. Maar meer dan over muziek gaat de sterke filmbiografie over de gecompliceerde relatie die de celliste met haar zus Hilary had.

Belgi, 22.55 uur. High Noon (Fred Zinnemann, 1952). Western met een perfecte spanningsopbouw. In een slaperig stadje in de woestijn wordt om twaalf uur 's middags de aankomst verwacht van een trein met drie outlaws, die wraak willen nemen op sheriff Gary Cooper omdat hij hun leider gevangen nam. Terwijl de confrontatie nadert, bedenken alle bewoners excuses om Cooper aan zijn lot over te laten. Nederland 3, 0.15 uur.

Films met een worden speciaal aanbevolen.

Meer over