Film

The Game (David Fincher, 1997). Geraffineerde thriller over een schatrijke effectenmakelaar (Michael Douglas) die voor zijn verjaardag van zijn broer (Sean Penn) aan een geheimzinnig spel mag meedoen....

Door Jan Pieter Ekker

Net 5, 20.30 uur.

Papillon (Franklin J. Schaffner, 1973). Meeslepend drama gebaseerd op autobiografie van Henri Charri. Steve McQueen speelt een ten onrechte op het Duivelseiland gevangen gezette man. Samen met Dustin Hoffman probeert hij keer op keer te vluchten. RTL 5, 20.30 uur.

Fatal Beauty (Tom Holland, 1987). Whoopi Goldberg dacht toen ze de rol van politieagente in deze mislukking op zich nam dat ze in een komedie ging spelen. De andere acteurs geloofden dat het een serieuze actiefilm was. Veronica, 22.00 uur.

The Outsiders (Francis Ford Coppola, 1983). Patrick Swayze, Ralph Macchio, Rob Lowe, Emilio Estevez, Matt Dillon en, heel even, Tom Cruise een paar jaar later was deze droomcast onbetaalbaar geweest. De toekomstige sterren vormen een van de jeugdbendes, de Greasers, in Francis Ford Coppola's nostalgische terugblik op de vroege jaren zestig. Net als Rumble Fish gebaseerd op een roman van schrijfster S.E. Hinton.

Belgi, 23.25 uur.

Breakout (Tom Gries, 1975). Actiefilm, waarin Robert Duvall in een Mexicaanse gevangenis zit, en Charles Bronson hem komt bevrijden.

RTL 5, 23.30 uur.

Quigley Down Under (Simon Wincer, 1990). Western, gesitueerd in Australiomdat Tom Selleck daarheen trekt als Amerikaanse cowboy en er mot krijgt met baas Alan Rickman. Veronica, 0.00 uur.

Downhill Racer (Michael Ritchie, 1969). Robert Redford als onsympathieke skien Gene Hackman als zijn coach in een kritische film over de verafgoding van succes in de harde sportwereld. BBC 2, 0.20 uur.

Films met een worden speciaal aanbevolen.

Meer over