Filmverder

(Sergej Bondartsjoek, 1970) De Russische cineast (1920-1994), maker van het zeven uur durende, met een Oscar bekroonde Oorlog en Vrede (1967), was de eerste Rus die een internationale co-productie filmde: met de Italiaanse producent Dino De Laurentiis maakte hij Waterloo, met Rod Steiger als Napoleon....

BBC 2, 15.20 uur.

Traffic
(Steven Soderbergh, 2000) Spannend, knap en ingewikkeld werk van veelfilmer Soderbergh (hij werd dat jaar voor twee films als beste regisseur genomineerd; de andere was Erin Brockovich) is remake van de Britse Channel Four tv-serie Traffik, over de duistere wegen van harddrugs en hun handelaren, en de bijna hopeloze strijd ertegen.

RTL 7, 20.10 uur.

Nadine
(Erik de Bruyn, 2007) Tweede film van de maker van het bejubelde Wilde mossels was geen onverdeeld succes. Voor de dvd-release bewerkte de maker daarom de geluidsband, die volgens critici een veel te uitleggerige voice-over bevatte van de hoofdpersoon Nadine (gespeeld door drie actrices: Halina Reijn, Sanneke Bos en Monic Hendrickx), een alleenstaande vrouw die tot het besef is gekomen dat het ware geluk haar door de vingers is geglipt. Opgejaagd door een kinderwens steelt ze de baby van haar ex-geliefde.

Nederland 2, 22.45 uur.

Meer over