Filmtips

Suspicion / Rebecca

(Alfred Hitchcock, 1941 / 1940)


Zaterdag, BBC 2, 14.00-15.35 uur / 15.35-17.45 uur


Double bill rond de films die Hitchcock met de onlangs overleden Joan Fontaine maakte: in Rebecca gaat ze in zee met de door de herinneringen aan zijn dode vrouw geplaagde aristocraat Laurence Olivier; in Suspicion vermoedt ze dat echtgenoot Cary Grant het op haar leven heeft voorzien.


Turistas

(Alicia Scherson, 2009)


Zaterdag, NED 2, 00.15-02.00 uur


Carla wordt tijdens het ritje naar hun vakantiebestemming achtergelaten door echtgenoot Joe. Zoals gebruikelijk in een roadmovie, ontmoet ze in het resterende deel van Turistas een rijk aanbod aan excentrieke personages. Een film met een aangename, zomerse lichtheid, en bitterzoete ondertoon.


Catch A Fire

(Philip Noyce, 2006)


Zaterdag, BBC 2, 01.00-02.35 uur


Patrick Chamusso (Derek Luke) heeft in het Zuid-Afrika van de Apartheid dankzij zijn pragmatische instelling een succesvolle carrière. Alles verandert wanneer het politieteam van de ijzige Nic Vos (Tim Robbins) hem arresteert. Indrukwekkende film naar ware gebeurtenissen slaat de juiste toon aan bij een gevoelig onderwerp.


Ben-Hur

(William Wyler, 1959)


Zondag, Een, 13.30-16.55 uur


Het is bijna Pasen, dus tijd voor de grootse Bijbelfilms van weleer. Charlton Heston is de joodse prins die tegen de Romeinse overheersing in opstand komt. Zijn pad kruist de lijdensweg van Christus, maar als kijker zit je te wachten op de magistrale strijdwagenrace, waarin Ben-Hur op het nippertje zijn gram haalt.


Sweet Home Alabama

(Andy Tennant, 2002)


Zondag, Net 5, 20.00-22.10 uur


Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) gaat trouwen met de zoon van New Yorks burgemeester. Maar ze is nog getrouwd met haar jeugdliefde en moet eerst terug naar haar geboortestadje. Witherspoon draagt de film. De rituelen van Alabama zijn alleen al leuk door de gegeneerde blijk waarmee zij ze bekijkt.

undefined

Meer over