Filmtips

ANIMATIE

Wreck-It Ralph

De videospelletjeswereld komt tot leven in deze Disneyanimatie over Ralph, een gamepersonage dat het zat is steeds de slechterik te moeten spelen. De film zit vol geïnspireerde lolligheid en trakteert de gamefreaks op verwijzingen naar bestaande spelletjesfiguren.

****

DOCUMENTAIRE

Caesar Must Die

Een gewaagd vormexperiment van regisseurs Paolo Taviani en Vittorio Taviani over een groep gevangenen die die zich voorbereid op een opvoering van Shakespeares Julius Caesar. De film werd begin dit jaar op het filmfestival van Berlijn bekroond met de Gouden Beer.

****

DRAMA

The Broken Circle Breakdown

Een geloofwaardig en hartverscheurend melodrama over de liefde tussen bluegrassmuzikant Dider en tatoeagemeisje Elise. De clichés liggen op de loer, maar de Vlaamse regisseur Felix van Groeningen weet de meeste daarvan knap te omzeilen.

****

AVONTUUR

The Hobbit

Na het verbluffende succes van The Lord of the Rings-saga pakt ook de verfilming van prequel The Hobbit spectaculair uit. De film is met zijn speelduur van twee uur en drie kwartier aan de lange kant, maar de fantasywereld van Midden-Aarde overtuigt tot in de kleinste details.

****

DRAMA

Anna Karenina

De wereld is één groot theater in Joe Wrights Anna Karenina. In de openingsscène gaat het doek omhoog en vervolgens voltrekt de tragische liefdesgeschiedenis, naar de klassieke roman van Lev Tolstoj, zich vrijwel geheel op het podium en in de coulissen.

***

undefined

Meer over