Filmtips

Mary Poppins (Robert Stevenson, 1964)

Zaterdag, 14.00-16.15 uur, Eén

Opeens beseften we door de financiële crisis dat het bestond: een bankrun. Mensen die massaal hun geld van de bank halen, omdat ze het niet meer vertrouwen. Het is een van de grappigste scènes in het muzikale Disney-spektakel Mary Poppins: hoe het jongetje, zoon van een bankemployee, als een mini-Pieter Lakeman, er een veroorzaakt - en hoe dat de bankdirectie niet tot inzicht brengt.

I Wish (Kiseki) (Hirokazu Kore-eda, 2011)

Zaterdag, 00.20-02.20 uur, Ned 2

Kore-eda (Like Father, Like Son) maakte I Wish in opdracht van de fabrikant van een hogesnelheidslijn in Japan. Hij verzon er een familievertelling omheen over twee broertjes die door de scheiding van hun ouders niet meer bij elkaar leven. Opdracht of niet, I Wish is een echte Kore-eda: zoet, bitter en ontroerend.

There Will Be Blood (Paul Thomas Anderson, 2007)

Zaterdag, 23.45-02.15 uur, BBC 2

Een geheide Oscar kreeg de Ierse acteur Daniel Day-Lewis voor zijn intens beleefde rol als bikkelharde, misantropische oliebaron die een imperium opbouwde in de begindagen van de oliewinning. Moeiteloos ketent hij de kijker, zonder één greintje sympathie op te wekken. Zeldzaam knap.

Bannebroek's got talent (Pieter Kramer, 2014)

Zondag, 09.00-10.35 uur, Ned 3

9 uur 's ochtends is wellicht wat vroeg voor de vileine humor van het gezelschap dat regisseur Pieter Kramer om zich heen verzamelde.Arjan Ederveen en Plien van Bennekom schmieren heerlijk vals in deze komedie over wat roem met mensen vermag. In dit geval: hoe een jeugdtalentenshow een coherent dorp ontwricht.

Things To Do In Denver When You're Dead (Gary Fleder, 1995)

Zondag, 23.05-00.55 uur, Ned 3

Film om vaker dan één keer te zien, dit heerlijke acteursdrama over een man (Andy Garcia) die videoboodschappen opneemt van mensen die spoedig zullen overlijden. Door een curieuze opdracht raakt hij verstrikt in het maffiamilieu. Let op het curieuze taaltje van de maffialeden.

undefined

Meer over