Films

Door Floortje Smit..

Door Floortje Smit


Flaming Star (Don Siegel, 1960). Interessante western met Elvis Presley als halfbloedzoon van een blanke vader (door indianen gedood) en een indiaanse moeder (door blanken vermoord).


Viva Las Vegas (George Sidney, 1964). Montere Elvis-film met vanzelfsprekend veel muziek.


Four Weddings and a Funeral (Mike Newell, 1994). Zeer geslaagde en succesvolle romantische komedie waarin de grappig-verlegen Engelsman Hugh Grant al stuntelend de Amerikaanse Andie MacDowell probeert te versieren.


Sex Traffic (David Yates, 2004). Met veel prijzen bekroond Channel Four-drama over de Moldavische zusjes Elena en Vara, die hun dorp verlaten om een nieuw leven in Londen te beginnen. Daar blijken ze te zijn verkocht aan mensenhandelaren. Verkrachting en psychisch geweld zijn het gevolg. The Guardian omschreef de film als ‘een van de deprimerendste tv-drama’s ooit’.


Shoot to Kill (Roger Spottiswoode, 1988). Sidney Poitier als doorgewinterde FBI-agent die met bergbeklimmer Tom Berenger op een maniakale moordenaar jaagt.


Sweet Sixteen (Ken Loach, 2002). De 16-jarige Liam handelt in gestolen drugs. Hij wil een caravan kopen voor zijn verslaafde moeder. Ontroerend drama.