Films

Mulan (Tony Bancroft en Barry Cook, 1998). Degelijke Disney-tekenfilm over een Chinees meisje dat het leger ingaat, in plaats van haar vader....

Door Floortje Smit

The Secret of My Success (Herbert Ross, 1987). Postkamerbediende gedraagt zich als succesvolle zakenman. Aardige komedie met Michael J. Fox.

Veronica, 20.30 uur.

A Fish Called Wanda (Michael Crichton, 1988). Jamie Lee Curtis en John Cleese zijn goed op dreef als dievegge en advocaat in deze amusante misdaadkomedie. Maar de bijrolspelers zijn nóg leuker: Michael Palin, een stotterende vissenliefhebber, en Kevin Kline, die een domme oud- CIA-agent speelt. `De London Underground is geen politieke organisatie`, leert hij.

RTL 7, 22.30 uur.

True Romance (Tony Scott, 1993) Onnozele jongen huwt een prostituee en vermoordt haar pooier in bitterkomische actiefilm gebaseerd op een scenario van Quentin Tarantino.

Veronica, 22.45 uur.

Fierce Creatures (Robert Young en Fred Schepisi, 1997). Overbodige reünie van de cast van de komedie A Fish Called Wanda (voorafgaand, zie boven). In de opvolger draait het om een Britse dierentuin die wordt bedreigd door de plannen van de nieuwe eigenaar, een gewetenloze mediamagnaat.

Nederland 3, 22.10 uur.

Meer over