Films

A Bridge Too Far (Richard Attenborough, 1977). De mislukte geallieerde operatie in het gebied rond Arnhem in 1944 wordt op precieze, tamelijk langdradige wijze in beeld gebracht....

Hot shots! Part Deux (Jim Abrahams, 1993). Charlie Sheen is commando in komedie die tal van andere films persifleert. RTL 5, 20.30 uur.

Daylight (Rob Cohen, 1996). Sylvester Stallone probeert de overlevenden van een tunnelramp in veiligheid te brengen. Voorspelbare rampenfilm. Ook met Viggo Mortensen, die Stallone`s adviezen negeert en vreselijk aan zijn einde komt. SBS 6, 20.30 uur.

De boezemvriend (Dimitri Frenkel Frank, 1982). Joop van den Ende produceerde deze komedie waarin André van Duin een dubieuze tandarts speelt die in de kringen rondom Napoleon terechtkomt. Ook met Ischa Meijer, André Hazes en Connie Breukhoeven, die toen nog als Vanessa door het leven ging.

Talpa, 20.40 uur.

La meglio gioventù (Marco Tullio Giordana, 2003). Tweeluik beschrijft de geschiedenis van Italië vanaf de jaren zestig aan de hand van gebeurtenissen in de levens van de broers Carati, hun ouders, hun zussen en hun vrienden. Zij zijn personages die steeds zijdelings betrokken zijn bij de grote gebeurtenissen van hun tijd: van de overstroming van Florence in 1966 via het terrorisme van de Rode Brigades tot de mafia-aanslagen op Sicilië. Nederland 3, 23.15 uur.

Meer over