Films

The Transporter (Louis Letterier en Corey Yuen, 2002). Rechtlijnige actiefilm, geschreven en geproduceerd door Luc Besson. Koerier (Jason Statham) bemoeit zich met de inhoud van zijn pakjes....

Door Pauline Kleijer

Practical Magic (Griffin Dunne, 1998). In deze semifeministische komedie hebben Sandra Bullock en Nicole Kidman een probleem: mannen die echt voor hen vallen zijn door een vloek ten dode opgeschreven.

The War of the Roses (Danny DeVito, 1989). Danny DeVito speelde met veel succes samen met Kathleen Turner en Michael Douglas in Romancing the Stone en Jewel of the Nile. Daarom vroeg hij ze ook voor de hoofdrollen in deze hardhandige echtscheidingskomedie.

Mystery, Alaska (Jay Roach, 1999). Het dorp Mystery raakt in staat van opwinding als de lokale ijshockeyploeg in het kader van een tv-programma mag spelen tegen de New York Rangers.

Hocus Pocus (Kenny Ortega, 1993). Drie heksen, onder wie Bette Midler, komen na drie eeuwen tot leven en maken er een dolle boel van.

Die Hard with a Vengeance (John McTiernan, 1995). De derde Die Hard-aflevering is effectief en leuk. Jeremy Irons speelt een terrorist die dreigt met aanslagen in New York. Bruce Willis en Samuel Jackson moeten hem tegenhouden.

The Reckless Moment (Max Ophüls, 1949). Een respectabele dame verbergt het lijk van de oudere minnaar van haar dochter. Een crimineel chanteert haar, maar ook daar weet ze raad mee. Sterke en stijlvolle thriller, de laatste Amerikaanse film van Duitser Ophüls.

Meer over