Films

Daratt (Mahamat-Saleh Haroun). Een weesjongen krijgt van zijn opa de opdracht de moordenaar van zijn vader te wreken, in een overzichtelijk verhaal waarin wraak en verzoening elkaar frontaal treffen....

Door Jan Pieter Ekker

Spider-Man 3 (Sam Raimi). Derde deel van Sam Raimi`s succesvolle reeks Marvel Comic-verfilmingen, opnieuw met de overrompelende Tobey Maguire in de hoofdrol. Door het absurde budget van 250 miljoen dollar vliegt hij nog beter en soepeler, maar hij blijft toch het leukst als hij op enkelhoogte een draad spint waardoor zijn tegenstrever van zijn supersonische board kukelt. (in 108 zalen)

Pan`s Labyrinth (Guillermo del Toro). De verschrikkingen van de Spaanse burgeroorlog bezien door de ogen van een onverschrokken, 10-jarig meisje. Zij leest in een boek dat zichzelf schrijft - met inktzwarte en bloedrode letters - en komt terecht in een droomwereld, waar ze elfen en andere wonderlijke wezens ontmoet. (in 20 zalen)

The Boss of It All (Lars von Trier). Komedie gesitueerd op een kantoor, waar een ijdele, werkloze acteur wordt ingehuurd om als directeur op te treden. Door regisseur, manipulator annex meesterprovocateur Lars van Trier zelf omschreven als een pretentieloos tussendoortje. (in 5 zalen)

Hot Fuzz (Edgar Wright). Vrolijke, overvolle komedie waarin alle clichés uit Amerikaanse politiefilms een plek hebben gekregen, naast talloze citaten uit horror- en detectivefilms. Grotesk geweld en gevatte oneliners gaan moeiteloos samen. (in 24 zalen) Meer:cinema.nl/aanbevolen

Meer over