Films

High Crimes (Carl Franklin, 2002). Een soldaat wordt beschuldigd van moord op onschuldige burgers in El Salvador. Rechtbankthriller met James Caviezel, Ashley Judd en Morgan Freeman, onderhoudend tot aan de ongeloofwaardige slotakte....

Door Pauline Kleijer

The General's Daughter (Simon West, 1999). Barre, clichérijke verfilming van de gelijknamige roman die Nelson DeMille na de eerste Golfoorlog schreef over de rol van de vrouw in het Amerikaanse leger. Vrouwen die mannenwerk doen, dat vond de schrijver niks.

Net 5, 22.25 uur.

Above the Law (Andrew Davis, 1988). Vechtspecialist Steven Seagal, hier in zijn eerste filmrol als keiharde politieman, speelt bedroevend. Toch mocht hij nog vele soortgelijke films maken.

SBS 6, 23.25 uur.

LCarne Tremula (Pedro Almodóvar, 1997) Spaanse jongeman (Liberto Rabal) wordt verliefd op een prostituee en schiet per ongeluk een agent neer, in verrassende, melodramatische bewerking van een misdaadroman van Ruth Rendell.

Canvas, 23.40 uur.

White Heat (Raoul Walsh, 1949). James Cagney als koelbloedige moordenaar met een moedercomplex, die de strijd aangaat met agent Edmond O'Brien.

BBC 2, 2.05 uur.

Meer over