Films

Madagascar (Eric Darnell, Tom McGrath, 2005). Geen meesterwerk, maar grappig en charmant is het wel, dit avontuur van een leeuw met sterallures, een hypochondrische giraffe, een sexy nijlpaard en een zebra met identiteitsproblemen, die gevieren besluiten de New York Zoo te verlaten voor een trip naar Madagascar....

Door Kevin Toma

Batman Forever (Joel Schumacher, 1995). Batman krijgt er zijn hulpje Robin bij en samen strijden ze tegen het kwaad, waaronder een hysterische Jim Carrey als de Riddler. Amusante superheldenpulp, maar het valt allemaal in het niet bij de Batman-films van Christopher Nolan (zie maandag).

Dances With Wolves (Kevin Costner, 1990). Deze moderne klassieker was het spectaculaire regiedebuut van Costner, die zelf de hoofdrol speelt als een militair die zich halverwege de 19de eeuw bij de Sioux-indianen voegt.

Total Recall (Paul Verhoeven, 1990). Briljante actie-SF vol gedenkwaardige scènes en prima special effects, waarin Arnold Schwarzeneggers geheugen begint over te koken na een virtueel vakantietripje naar Mars.

Shortbus (John Cameron Mitchell, 2006). De expliciete seks is opwindend, grappig én functioneel in dit komische, vrijgevochten drama over een stel New Yorkse tobbers dat met liefde en seks moeilijk raad weet, net als de nog nooit klaargekomen relatietherapeute.

12 Monkeys (Terry Gilliam, 1995). Overdonderende en verwarrende remake van Franse klassieker La Jetée (1962). Schijnbaar waanzinnige Bruce Willis reist terug in de tijd om de wereld te redden.

Meer over