Films

Back to Bataan (Edward Dmytryk, 1945). Patriottische oorlogsfilm van Dmytryk, die desondanks later op senator McCarthy’s zwarte lijst terecht zou komen....

Door Floortje Smit

Open Water (Chris Kentis, 2003). Geslaagde, op feiten gebaseerde lowbudgetfilm waarin een man en een vrouw na een duik worden achtergelaten in de oceaan. Terwijl ze hulpeloos in het water dobberen maakt wanhoop zich van hen meester.

The Island (Michael Bay, 2005). Sciencefictionfilm over twee ontsnapte klonen (Ewan McGregor en Scarlett Johansson). Na een veelbelovend begin verwordt de film tot een opeenvolging van overspannen actiescènes.

Open Water 2: Adrift (Hans Horn, 2006). Zes Amerikanen springen van hun jacht om te zwemmen. Maar dan pas realiseren ze zich dat ze geen manier hebben om terug aan boord te komen. En dat is dan nog intelligent vergeleken met het gedrag dat zij later in de film vertonen.

The Running Man (Paul Michael Glaser, 1987). Sciencefictionfilm over mannen als Arnold Schwarzenegger die in de toekomst strijd leveren op leven en dood. Met veel geweld en weinig om te lachen.

The Peacemaker (Mimi Leder, 1997). Domme actiefilm waarin scheikundige Nicole Kidman samenwerkt met militair George Clooney om een terreuraanslag te voorkomen.

Meer over