Films

Door Pauline Kleijer..

Obsession (Edward Dmytryk, 1948). Mooie Britse film noir. Met Robert Newton als welbespraakte upperclass schurk, een sadistische psychiater die de minnaar van zijn echtgenote ontvoert.

Blind Date (Blake Edwards, 1987). Bruce Willis neemt Kim Basinger mee naar een zakendiner en laat haar champagne drinken, hoewel ze absoluut niet tegen alcohol kan. Komedie.

The Man in the Iron Mask (Randall Wallace, 1998). Leonardo DiCaprio speelt zowel Lodewijk XIV als diens tweelingbroer Philippe, die al tien jaar in een kerker vastzit. De drie musketiers komen hem bevrijden. Vermakelijke avonturenfilm.

From Russia with Love (Terence Young, 1963). Een van de beste Bondfilms. Sean Connery krijgt te maken met een veelzijdige tegenstander, die een decodeerapparaat wil stelen.

I cento passi (Marco Tullio Giordana, 2000). Boeiend drama over een Siciliaanse activist die het opneemt tegen de maffia. In Venetië bekroond met de prijs voor het beste scenario. Van de maker van het tweeluik La meglio gioventù.

Witness for the Prosecution (Billy Wilder, 1957). Sterk gespeelde rechtbankfilm met Tyrone Power als verdachte, Charles Laughton als diens advocaat en Marlene Dietrich als Powers vrouw die een heel andere wending aan de zaak geeft.

Meer over